Avoin kansallinen ja Keski-Suomen AM sprint- suunnistuskilpailu
Elonensprint Jämsänkoskella ke 20.8.2014

 

Kilpailukutsu Kilpailuohjeet Ratamestarien mietteet
Kilpailukeskus Lähtöajat sarjoittain Lähtöajat seuroittain
Tulokset Väliajat Reittihärveli Kuntosuunnistus-tulokset

 


Elonen sprintissä arvotaan kaikkien kilpailijoiden kesken Salomonin Speedcross maastojuoksukengät. Lisäksi kuntosuunnistajien kesken arvotaan Nokian kumisaappaat. Palkintoina makeaa mahan taydeltä!

 


Kartan päivittelijän päivittelyä

Nyt on takana eka kerta ihan oikeeta kartotusta tai oikeemmin kartan päivitystä. Laitoin kylläkin kartan ihan uuteen uskoon. Olisin mahdollisesti päässyt helpommalla, jos olisin alottanu ”puhtaalta pöydältä”. Jälkiviisas on hyvä olla, sama homma kun suunnistusten jälkeen. Vanha karttapohja loi omat haastensa: sprintti on mennyt näiden vuosien aikana eteenpäin, symboleissa on tapahtunut muutosta ja alueen käyrästö ei ollut sieltä parhaimmasta päästä. Kaikesta huolimatta uskon, että kartta antaa suunnistajalle oikean informaation ja hyvä suoritus ei ole kartasta kiinni.

Kartottaminen on ollut mielenkiintoinen projekti. Ocadin käyttö on tullut huomattavan paljon tutummaksi. Niin kuin seuran uusi kartotuskone. Sen tiedän, että kartotuksessa on vielä paljon opeteltavaa. Ymmärsin projektin aikana myös Nokelaisen Paulin aikanaan sanoman lauseen, että jokainen kartta on oma taideteoksensa. Näin se on ja kartottaja on se taiteilija! Alkuunsa eräs maaston osa ei meinannu millään aueta kartaksi, mutta sitten jätin asian hautumaan ja naps seuraavalla kerralla piirtäminen onnistu lähes flow­tilassa. Fiilis sen jälkeen oli huikea! Luonteeseeni kuuluu tietyissä asioissa pilkuntarkkuus ja sen piirteen kanssa jouduin taistelemaan. Sprinttimaastoa kun ei voi kartalle millintarkasti piirtää jo symbolienkaan takia, mutta ai että mä nautin kun sain nyhrätä kartan kanssa, kyllä siinä unohtu tiskit, pyykit ja ikkunoitten pesut.

Oman ihanuutensa kartotukseen toi oman rakkaan kotikaupungin näkeminen uusin silmin. Huomasin että meiltä löytyy hienoa omaperäistä omakotitaloaluetta, kauniita kerrostalojen sisäpihoja, mielenkiintoisia lasten ”työpaikkojen” pihoja ja jopa ranskalaisia parvekkeita. Ja voi kuinka kaunis Jämsänkoski oli sinä yhtenä sunnuntai­aamuna kello seitsemän kun oltiin Elnan kanssa kartotuspuuhissa: keskusta oli aivan hiljainen, asuntojen ikkunoita oli helteiden takia auki, Koskikeskisestä nousi usvaa ja kirkko vartioi aamuauringon noustessa koko kylää. Hetken olotilaa ja maisemaa ihasteltuani Elna päätti pistää rähinäksi ja sit olikin miettiminen mihin menen tyynnyttelemään pikku neidin niin ettei koko kylä herää. :)

Voin suositella kartottamista, ihte olen tyytyväinen lopputulokseen ja nyt on jo mietinnässä että mistä voisin tehdä kartan ihan alusta asti ite! Toivottavasti te kilpailijat nautitte Elonen­sprintistä yhtä paljon kuin minä teidän työvälineenne ”maalaamisesta”!

Tsemppiä! ­Merja


Kilpailujohtajan mietteet

Tämän vuoden sprintti kilpaillaan Jämsänkosken keskustan korttelialueella, jossa suunnistustaitoa testataan parhaimmillaan. Ratamestareina toimivat maajoukkuesuunnistajat Antti Anttonen ja Merja Rantanen. Merjalla ja Antilla on kokemusta kansainvälisistä ja kansallisista sprinteistä paljon, joten kartta ja radat tulevat olemaan tämän vuoden Elonen sprintissä huippuluokkaa. Antti on testijuossut ratoja useampaan kertaan ja karttaa on päivitetty huippusprintteriltä saatujen kokemusten mukaan. 

Kilpailu on nopeatempoinen ja vauhdikas, jossa ratamestarit ovat tehneet haastavia sprinttisuunnistustehtäviä kilpailijoille. Ennen kilpailua on hyvä muistuttaa sprinttisuunnistuksen kielletyistä kohteista, koska niitä tulee tämänkin vuoden kilpailussa eteen. Turha ottaa hylättyä suoritusta kielletyllä alueella juoksemisen takia. Kielletyt alueet näkyvät suunnistusliiton nettisivuilla. Elonen sprintti on hyvä paikka testata kuntoaan ja vauhtiaan syyskuussa käytävään SM-sprinttiin.

Tervetuloa Jämsänkoskelle sprinttailemaan.

Joonas Nurminen
kilpailunjohtaja

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal