Ratamestariryhmän ennakot

Keski-Suomen AM-pitkämatka ja -viesti Jämsässä 10.–11.9.2016

Suunnistuksen Keski-Suomen alueen mestaruudet henkilökohtaisen pitkämatkan ja viestin osalta ratkotaan tänä vuonna Jämsässä, Jämsänkosken taajaman itäpuolella. Arkistojen kätköistä on kaivettu esiin hieno ja monipuolisesti suunnistustaitoa mittaava Heinämäen-Mäntymäen ja Orivuoren maastoalue. Nämä metsät hallitsemalla on ennenkin ponnistettu maailman huipulle – kisakeskuksenahan toimii Rantasten kotitalon tienoo.

Pääosa kisa-alueesta on uutta Pentti Helmisen kartoitusta. Kartta ja maasto antoivat ratamestariryhmälle hyvät mahdollisuudet laatia kilpailuihin niiden tason ja luonteen edellyttämät radat. Lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa lähtökohtina ovat pitkämatkan tavoiteaikojen edellyttämät ratapituudet, muutamat tarkat rastipisteet sekä reitinvalintakyvyn ja sen selkeän toteutuksen koetteleminen. Viestistä haetaan sähäkkää kisaa, jossa suunnistajia rynkytetään nopealla tempolla lyhyehköillä radoilla ja riittävin hajonnoin. Koejuoksujen perusteella näyttää hyvältä – taitavimmat ja kovakuntoisimmat varmasti seuloontuvat tuloslistojen kärkipäähän.

Keski-Suomi ja Jämsä erityisesti on maailman mittakaavassa merkittävä metsäteollisuuden keskus. Tehtaiden puuhuollon hoitaminen näkyy alueen metsissä, niin myös tulevassa kisamaastossa. Hyvillä reitinvalinnoilla on kuitenkin mahdollisuus löytää hyväkulkuista maastoa ja kohtuullisen paljon myös polkuja vauhdikkaaseen etenemiseen. Syyskuun alkupuolella myös kesäisen metsän suurin rehevyys on ohitettu ja myös se nopeuttaa maastoa.

Tervetuloa nauttimaan Paljakan metsiin!

Panu Kärkkäinen ja Jorma Jussila, kilpailun ratamestariryhmä

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal