Kilpailuohjeet, Hervoton-Suunnistus 2009

Kilpailussa noudatetaan järjestäjän ohjeita ja soveltuvilta osin Suunnistusliiton lajisääntöjä.

Kilpailujen aikataulu
Lähdöt porrastetusti:
10.00 Tosi-Hervoton
10.15 Aika-Hervoton
10.30 Mini-Hervoton

Maali suljetaan kello 15.00.

Opastus:
Jämsän Keskuskadun itäpään kiertoliittymästä Juokslahden suuntaan 2km. Kilpailukeskus Särkijärven Kuntotalo. Opastus paikoillaan lauantaina kello 09.00.

Paikoitus
Pysäköinti hiekkakentällä kilpailukeskuksessa. Ei paikoitusmaksua. Pysäköithän tiiviisti, jotta kaikki mahtuvat mukavasti.

Kilpailunumerot ja rastimääritteet

Kilpailussa käytetään kilpailunumeroita, jotka löytyvät kilpailukeskusrakennuksen seinältä. Kilpailunumerot löytyvät lähtölistoilta. Rastimääritteet ovat painettu karttaan.

Lähdöt
Kaikki sarjat lähtevät samasta lähdöstä, joka sijaitsee kilpailukeskuksen viereisellä nurmimaisella kentällä. Emitin nollaus tapahtuu lähtöpaikalla järjestäjän ohjeita noudattaen.

Ohjeet: Järjestäjän käskystä lähtevän sarjan kilpailijat siirtyvät riviin kartoille lähtöpaikalla. Nollaus suoritetaan järjestäjän avustuksella tässä vaiheessa. Karttaan saa koskea 10 sekuntia ennen lähtöä ja lähtölaukauksen ampuu järjestäjä toistaiseksi nimeämättömällä välineellä.

Varaslähtijät hylätään, vaihtoehtona voi juosta kierroksen Hartusvuoren kuntouraa, joka on pituudeltaan noin 3,6km ja kiertoaika lisätään loppuaikaan.

Huolehdi, että olet ajoissa lähtöpaikalla ja että emittisi tulee nollatuksi ennen lähtöhetkeä.

K-pisteelle ei ole viitoitusta. Se sijaitsee lähtöpisteen edessä noin 40 metrin päässä ja näkyy lähtöpisteeseen. Kaikkien ratojen lähtösuunta on K-pisteen ohitse, joten K-pisteen lähietäisyydeltä on suotavaa suunnistaa kohti ensimmäistä rastia.

Kilpailukortin numeron ja toimivuuden tarkistus
Tarkista kilpailukorttisi numero lähtölistasta ja kortin toimivuus mallirastin tarkistusleimasimella. Virheellinen emit -numero ja tai toimimaton kortti on vaihdettava infossa. Kortin toimintakuntoisuuden toteaminen ja sen numeron vastaavuus lähtöluettelossa olevaan, on kilpailijan vastuulla.

Lähtölistat löytyvät kilpailukeskuksesta.

Huoltorastit
Tosi-Hervoton
Radalla on kaksi huoltopistettä:
Ensimmäinen sijaitsee 9,6km kohdalla ja on juomarasti. Rastilla leimataan, otetaan uusi karttalehti matkaan ja tarjolla on vettä, mustikkakeittoa, rusinoita ja keksejä. Järjestäjä toimittaa tälle juomarastille kilpailijoiden omia juomia/geelejä vastaavia. Kilpailijoiden on jätettävä nämä tavarat 09.45 mennessä kilpailuinfoon selkeästi omaksi merkattuina.
Toinen juomapiste sijaitsee teiden risteyksessä, joka ei välttämättä ole kaikkein nopeimmalla reitillä. Tämä juomapiste on noin 15km kohdalla. Juomapisteellä on tarjolla vettä, mustikkakeittoa, rusinoita ja keksejä.

Aika-Hervoton
Tällä radalla on tarjolla yksi huoltopiste, jonka kautta on mahdollista kulkea kahdesti noin 5km ja noin 7km paikkeilla, eikä tämä välttämättä ole molemmilla kerroilla optimireitillä. Juomapisteellä on tarjolla vettä, mustikkakeittoa, rusinoita ja keksejä.

Mini-Hervoton
Tällä radalla tarjolla on yksi huoltopiste, jonka kautta on mahdollista kulkea kerran aika tarkalleen radan puolivälissä. Juomapisteellä on tarjolla vetta, mustikkakeittoa, rusinoita ja keksejä.

Muu Huolto
Järjestäjä velvoittaa jokaisen kilpailijan varustamaan itsensä kilpailuun sopimakseen katsomalla välineistöllä, nesteillä ja ravinnolla. Järjestäjä muistuttaa, että jokaisen kilpailijan tulee suhtautua syksyiseen säähän ja pitkään matkaan kunnioituksella. Omat juomat ja energiageelit/-patukat/-makkarat, ovat erittäin suositeltavia jokaiselle Hervottomaan osallistuvalle.

Varusteet
Suositeltavat kengät: Tosi-Hervottomalla on suhteellisen paljon tiejuoksua alkumatkasta. Tie on pääosin sorapintaista, mutta myös asvalttia alustana on epämääräisiä pätkiä. Maastoa tarjolla on kuitenkin sen verran paljon, että vain herkkäjalkaisimmille suosittelen muita kenkiä kuin nastareita. Väsyneenä lipsuvat kengät ovat aika huonot.

Muilla radoilla ehdoton ykkösjalkine on suunnistusnastari.

Erityishuomioita. Lue lisäksi kilpailuohjeiden lopusta ratasi erityisohjeet

Tosi-Hervottoman reitti kulkee teiden ylitse ja lähellä asutusta, joten näissä paikoissa pitää olla erityisen varovainen. Muilta osin noudatetaan normaalia suunnistuskilpailukäyttäytymistä. Pistepellot ovat kiellettyjä ja pelloilla havaittavat suunnistajat hylätään. Toimitsijoita liikkuu näiden peltojen lähistöillä. Tonttimaiden käyttäminen on kielletty.

Maali ja keskeyttäneet
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kilpailijan aika otetaan maalileimauksesta. Maaliintulojärjestyksen kolmen parhaan osalta ratkaisee maaliviiva, joka sijaitsee juuri ennen maalileimasinta.

Keskeyttäneet tulevat maalin kautta ja ilmoittautuvat leimantarkistuksessa. Myös loukkaantumistapauksessa pitää tehdä ilmoitus keskeytyksestä maaliin tai infoon.

Mahdolliset hylkäysesitykset käsitellään tapauskohtaisesti tulospalvelussa sisätiloissa. Protestit ja vastaavat kyselyt kirjallisesti infoon, josta ne käsittelee kilpailunjohtaja.

INFO
Info ja kilpailutoimisto sijaitsevat kilpailukeskuksessa maalin läheisyydessä.

Pukeutuminen, pesu, sauna ja WC
Pukeutuminen, pesu, sauna ja WC:t ovat kilpailukeskuksessa sisätiloissa. Saunat ovat miehille ja naisille erikseen. Käytössä on sisätilana myös liikuntasali, jonne meno kengät jalassa on kielletty. Sisätiloissa nastareilla liikkuminen on kokonaan kiellettyä.

Ravintola
Kilpailukeskuksessa on kioski.

Ensiapu
Ensiapu info-pisteestä, jossa paikalla sairaanhoitaja. Lähin päivystävä lääkäri Jämsän terveyskeskuksessa.

Palkinnot
Radoittain palkitaan paras mies- ja naissuunnistaja. Palkinnot ovat perinteistä jämsäläistä maistuvaa purtavaa. Palkinnot luovutetaan leimantarkistusten jälkeen. Kaikille osallistujille jaetaan lisäksi osallistumispalkinto, joka toivottavasti käynnistää palautumisen.

Kisapomot
Kilpailun johtaja: Kalle Rantala
Ratamestariryhmän vetäjä: Kalle Rantala
Lähdöt: Jukka Vertainen
Tulospalvelu: Jani Sompi
Tiedotus: Mikko Peltonen, 040-7780497, hervoton@jrv.fi
Ravintola: JRV:n naisvaliokunta

 

Ratojen erityisohjeet
 

Tosi-Hervoton:

Rata käyttää yhteensä kuutta (6) eri karttapalaa. Lähdössä saadaan 3 ensimmäistä karttaa tulostettuna kaksipuoleiselle A4-paperille, joka on karttamuovissa. Huoltorastilla noin vajaan 10km jälkeen saadaan loput 3 karttapalaa, jotka ovat kaksipuoleisella A3-paperilla. Karttapalat on numeroitu järjestysnumeroin 1-6 ja koko rata kiertää maastossa tässä järjestyksessä. Jokaisen karttapalan oma rata alkaa aina K-pisteeltä ja rata on numeroitu 1,2,3 jne. Rata päättyy aina rastiin, jolla ei ole numeroa ns. välimaaliin, jossa leimataan ja jatketaan suunnistusta seuraavana järjestyksessä olevan karttapalan K-pisteeltä jälleen järjestyksessä 1,2,3 jne.

Ratamestari suosittelee radalle Hervotonta asennetta, sillä tarjolla on sekä fyysisesti ja taidollisesti helppoa pätkää, että varsinkin loppua kohti päätyen jatkuvasti vaativampaa suunnistusta.

Tosi-Hervottoman kartat ovat mittakaavoissa 1:5000-1:22000. Erikoisuutena on karttapala 3, jossa karttatulosteen mittakaava vaihtuu, mutta sen myös huomaa. Karttojen mittakaavoja ei pääosin ole merkitty tulosteisiin. Kartat ovat selkeitä ja vuosilta 1976-2009. Sprinttikartoilla noudatetaan sprinttisuunnistuksen kiellettyjä kohteita. Sprinttejä ovat karttapalat 2 ja 5.

Aika-Hervoton:

Rata käyttää yhteensä kahta (2) eri karttapalaa. Lähdössä saadaan kaksipuoleinen A3-tuloste, joka on karttamuovissa. Karttapalat kierretään järjestyksessä 1,2 (suuri musta numero karttapalan laidassa). Paloissa radat on numeroitu K,1,2,3, jne ja kaikilla rasteilla leimataan. Ensimmäisen palan rata päättyy numerottomaan rastiin, ns. välimaaliin, jolla leimataan ja jatketaan seuraavan karttapalan K-pisteeltä.

Aika-Hervoton tarjoilee lähinnä pitkiä rastivälejä ja kulkukelpoisuudeltaan kaikenlaisia vaihtoehtoja. Kannattaa nauttia viimeisistäkin vaativista nousuista. Keskisuomalaista suunnistusta 100%

Karttojen mittakaavat ovat aika tarkalleen 1:10 000 ja 1:11 500.

Mini-Hervoton:

Rata käyttää yhtä karttapalaa, joka on karttamuovissa. Rata kierretään järjestyksessä K,1,2, jne ja rata päättyy maaliin.

Mini-Hervoton tarjoilee keskisuomalaista MM-katsastusmaastoa edellisen radan meiningeillä. Mittakaava on 1:11 500.

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal