Ensi sunnuntaina 3.12. on mahdollisuus satavuotiaan itsenäisen Suomen juhlaviikon aluksi suunnistaa mieleenpainuva suunnistusrata. JRV:n lenkkipiirin voimin pykätään kasaan Suomi 100-vuotta hengessä peräti sadan rastin haaste. Ei ehkä maailman vaikeinta suunnistamista, mutta kyllä tässä ainakin rastiottotaitoa testataan. Ja suomalaiskansalliseen tapaan sitkeyttä ja sisua.

Koko rata tulee olemaan noin 12-13 km, mutta oikomispaikkoja tarvittaessa löytyy. Rata risteilee Myllymäen ja Toijalanrannan ulkoilualueilla. Maasto on mukavaa ja polkurikasta. Kannattaa tulla nauttimaan!

Tapahtumakeskus on metsäkoulun takana olevan kämpän viereinen nuotiopaikka. Lähtö omaan tahtiin kello 10-12:00. Mikäli järjestäjiä ei satu olla paikalla kun tulet, ota kartta ja lähde omatoimisesti metsään. Tämä on maksutonta huvia seuran jäsenille ja sellaiseksi aikoville. 

Monella meistä alkaa varmasti tänä vuonna sadan suunnistuskerran raja häämöttämään. Osa on sen tainnut jo ylittääkin. Kaikki voivat nyt kruunata suunnistuskautensa tällä harjoituksella, josta riittää muisteltavaa seuraaviksi vuosikymmeniksi!

Ja se päivitys a'la Jorma:

Lenkkipiirin koejuoksuosasto on loikotellut radan ja hyväksi sen havainnut. Muutama huomio kuitenkin:

rasteilla on radan alkupuolella punaista kuitunauhaa, suurimmaksi osaksi kuitenkin oranssia. Rastipisteet voivat olla Jukolasta tai kuntorasteilta tuttuja, joten muunkin väristä nauhaa siellä voi olla (lähinnä sinistä). Mutta aina siis punaista tai oranssia. 

Vaikka suurin osa pisteistä on kohtuu helppoja, on siellä seassa muutama helmikin. Polkuja on paljon, mutta suoraankin saa mennä. Tänään metsässä oli sen verran lunta, että kyllä tämä treenistä kävi. Reitinvalinnasta riippuen radalla on muutama suon tapainen - vesi on märkää ja kylmää. Hyvät sukat siis jalkaan.

Eli leppoisalla mielellä haasteen kimppuun. Kahvia tai jotakin lämmintä juotavaa termariin, niin maalissa on sitten mukava spekuloida esim. tästä 100 rastin haasteesta.

Koejuoksija viihtyi kaikkine säätöineen radalla n. 2.50 ja bongasi matkalla yhden myöhäisen joutsenparven sekä kaukaiselta Linnasenvuorelta kotoisin olevan isä-poika -treeniparivaljakon. Eivät malttaneet odottaa huomiseen.

Hyvää suunnistushaastetta t: lenkkipiiri.

Toijalanrannan polkuja lauantaina puolelta päivin - ja reitti luonnollisesti nousee tuonne etuvasempaan :-).

Päivitys 3.12.

Odotuksissa oli kyllä runsas osallistujamäärä, mutta riittävän paljoa ei karttoja kuitenkaan osattu tulostaa. Jonkin verran jäi puuttumaan Myllymäen puolen karttaa, jossa oli radan alku- ja loppuosuus. Jottei sadan rastin rata jää halukkailta kokematta, tulostetaan karttoja lisää. Niitä on saatavissa tänään kehonhuollossa Särkkärillä tai suoran Panulta (0400-350917). Pahoittelut söhläyksestä.

 

 

 

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 

 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal