30.05.2019 17:00

Helatorstaina 30.5.2019 JS-rastit suunnistetaan Tanssikallion maastossa. Kilpailukeskus metsäautotien varressa lähellä junarataa puretun ylikäytävän läheisyydessä. Parkkipaikkojen rajallisuuden takia toivotaan mahdollisimman täysiä autokuntia.

Opastus valtatie 9:ltä Ala Partalan tienhaarasta. Hallin suunnasta pääsee oikaisemalla Nytkymen tien kautta ja ajamalla radanvarressa olevaa tietä Aholaan lähtevän tienhaaraan. Pysäköinti junaradan takana. 

Ratavaihtoehdot ja karttojen mittakaavat RR 1:5000, 3H, 4N, 3V ja 5V 1:7500 ja 7V 1:10 000. Maastoon pääsee klo 17 ? 19 ja maastosta tultava pois klo 20.30 mennessä.
Rasti koodi 88 sijaitsee vanhalla Helatorstain juhlapaikalla. Maastossa on talven ja kevään aikana tehty jonkin verran harvennushakkuita joiden vaikutus ratoihin pyritty minimoimaan. Kartta päivitetty 5/2019 RHo

Kuntorasti-isäntänä toimii K-Market Jämsä

Ja sitten paikallista Tanssikalliohistoriaa:

Lehtivuoren Tanssikallio on vanha juhlapaikka, jonne tultiin tulisille helatorstaina, helluntaina ja juhannusaattona suurella joukolla. Väkeä oli satamäärin toisista pitäjistäkin. Jalkapatikassa tuli ainakin suurin osa lähitienoolta ja joilla oli polkupyörä, käyttivät sitä. Kuoreveden suunnasta tultiin veneelläkin, vaikka Aholan rannasta oli vielä viiden kilometrin kävely. Polut johtivat vuorelle eri puolilta.

Lehtivuori oli huikean kaunis, avarat näkymät joka suuntaan. Oli tulipaikka ja tasainen kallio, jossa piiriä pyörittiin. Sitten olivat vielä ne jyrkänteen tasot, missä korttihuijarit katsoivat kenelle rahat ja kellot kuuluvat. Riijuu oli kuulemma se kaikkein tärkein asia. Sitten nämä kemut tulivat joka lauantaiksi, kunnes Lehtimäen Mikko maanomistajana sai juhlinnan loppumaan, kun porukka kulkiessaan sotki paikat ja rikkoi pullot lehmipoluille ja kallioille. Hirmuinen möykkinä, kun kesti usein aamutunneille asti.

Nämä tiedot on kerännyt Sinikka Siltala opettaja Kalevi Linqvistin ja Lauri Silvanin kylähistorian muistiinpanoista.

 

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal