Juokslahden suunnan saaga jatkuu, kun JRV:een kuntorastikaravaani siirtyy Haapajoelta muutaman kilometrin verran pohjoiseen Varismäen alueelle.

Varismäen vieressä on pieni nyppylä, joka kulkukelpoisuudeltaan nuistuttaa hyvin paljon Himoksen Paljakkaa. Nyppylä tulee kyllä tutuksi - siksi mukavaa kieputusta on tarjolla. Ja sellainen on kutina, että tällä kertaa vahvoilla ovat suunnistajat, joiden korkeanpaikan leiritykset ovat sujuneet hyvin. Toki vielä on muutama päivää aikaa virittää alppimajaansa korkean ilmanalan atmosfääriin.

Ratoina on tarjolla RR, 3H, 4N, 3V, 5V ja joku ihmeen mystinen ei-7V. Lyhyillä radoilla kartan mittakaava on 7500 ja ei-7V:llä 10000. Lisäksi ei-7V:n kartta on mahtikokoa eli A3. 

3H tukeutuu alueen muutamiin polkuihin, joten varsin leppoisaa suunnistusta on tiedossa. Alueen korkeimmalla kohdalla on jonkin verran vanhoja metsäkoneuria, mutta kylmän rauhallisesti (jos helteeltä onnistuu) kun suunnistaa, niin eiköhän sekin haaste tule selätettyä. 

Viimeisiä rasteja on jokunen, joten tarkuutta matkalla maaliin.

Tätä kirjoitettaessa sääennuste lupailee torstaille mukavasti 30 astetta lämmintä eli keli on aika raju. Yhdelle rastille viedään vettä, jossa kurkkua pääsee kostuttamaan omatoimiperiaatteella (ei 3H). Lisäksi ei-7V:n suunnistajia velvoitetaan ottamaan juomavyö mukaan - siis sellainen, jossa myös on juotavaa. Metsään ei päästetä ilman sitä.

Mutta kaikenkaikkiaan: luvassa on jälleen kerran huippumaastoa, joten ei kannata empiä lähtemisen kanssa. Naapurinkin voi ottaa mukaan, jotta hänkin tietäisi, miksi torstaisin kannatta lähteä metsään.

Tervetuloa

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal