JS-rastit Riuttavuoressa 9.7.2020 

Nyt on Tanssikallion tanssit tanssittu ja taisi käydä muillekin, että meni liikaa sivulle, sivulle, kun olisi pitänyt mennä eteen, eteen. Tilanne on parannettavissa, kun iltarastikaravaani siirtyy Jämsänniemelle Riuttavuoreen Päijänteen rantamaisemiin. Opastus lähtöpaikalle alkaa Himoksen kiertoliittymästä ja matkaa on n. 13 km. Pysäköinti on tien reunassa, joten kimppakyytejä suositellaan. Maastoon pääsee klo 17-19 välillä ja maastosta on palattava klo 20.30 mennessä.

Maasto on enimmäkseen avokallioaluetta, jossa on hyvä liikkua. Metsäisemmät alueet ovat mustikkatyypin hyväpohjaista maastoa. Sateet ovat tehneet kallion sammaleisilla alueilla liukkaiksi, joten ollaan varovaisia.

Maastoon on suunniteltu radat 1H, 3H, 4N, 3V, 5V ja 7V. Rastireittiä ei ole ja sen tilalla on helppo 1H. Helpot radat tukeutuvat sähkölinjaan ja polkuihin, joten niille voi lähteä aloittelijatkin. Toivottavasti kaikki löytävät sopivan radan amatööriratamestarin suunnittelemista radoista.

Keskivaikea 4N on pyritty tekemään niin, että rastin läheltä löytyy hyvä toppari, joka pysäyttää tilanteen niin vaatiessa. Vaikeat 3V ja 5V ovat pituudeltaan ylärajoilla, mutta tämä on tietoinen valinta, sillä nyt pitää nauttia. Ratojen 5V ja 7V pituuksissa on melko pieni ero, mutta tämäkin on tietoinen valinta. Ajatuksena on, että ne jotka ovat suunnistaneet enimmäkseen 5V:tä rohkenevat lähteä nyt 7V:lle. Kuka tahansa voi tietenkin valita 7V, jolloin pääsevät kokemaan kartan pohjoisen alueen lisälenkin. Kaiken mennessä suunnistuksellisesti nappiin on mahdollista päästä hurmion kautta flow-tilaan. Radoilla 5V ja 7V, kuten muillakin, on oltava tarkkana rastipisteillä loppuun asti, ettei tule tulospalvelussa ikäviä yllätyksiä.

Tervetuloa kokemaan rastin löytämisen iloa yksin tai porukassa ja nauttimaan luonnossa liikkumisesta Riuttavuoreen. Riuttavuori on vain kerran vuoden iltarastikalenterissa.

Muistetaan koronaohjeistukset.

P.S. Riuttavuoressa EI hirvikärpäshavaintoa. Lintupoikueita on pyrähdellyt, joten sellaiseen törmätessä kaarretaan rauhallisesti ohi.

kirjoitti ratamestari Raimo Lehto

PS. Karttojen tulostaja mokasi tulostuksen kanssa siten, että kaikki kartat ovat nyt mittakaavassa 1:10000. Ainoastaan 1H radalle löytyy karttoja mittakaavassa 1:7500.crying

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal