24.10.2009

24.10.2009 Hervoton

KILPAILUKUTSU  KILPAILUOHJEET  ILMOITTAUTUNEET RTM-lausunto

Hervoton on käyty, osanottajille kiitos!

Tulokset

TULOKSET

VÄLIAJAT

 HERVOTON-Suunnistus, kilpailuinfoa:

22.10 Kartat on nyt olemassa paperille raapustettuinakin. Tarkennuksena kaikkiin sarjoihin, yhden kartan mittakaava on 1:11500, eikä 1:11000. Tämä siksi, että askelparimittausta käyttävät osuisivat sitten tarkalleen rastille. Kesällä Jerdaalenin kanssa Ruotsin tuntureilla totesimme kevyttä virhettä tehdessä tosin, että aina kun liikkuu, niin pääsee johonkin ja mittakaavalla ei sen suhteen ole merkitystä. Lisäksi haluaisin toivottaa voimia, erityisesti niille, jotka eivät ole ulkoilleet kunnolla edes joka toinen päivä.

19.10 Matkat on nyt lyöty lukkoon, sillä kartat ja radat on jo tulostettu sähköiseen muotoon - paperi vain puuttuu. Ratojen mitat ovat hyvin tarkalleen seuraavat: Tosi-Hervoton 19630m, Aika-Hervoton 13080m ja Mini-Hervoton 8050m. Noususummat vastaavasti optimireitillä: 560metriä, 440metriä ja 300metriä.

17.10 Alustavat kilpailuohjeet on tuossa yllä myös, jotta viimeiset mukaan lähtemistä miettivät voivat harkita vielä kerran kuinka kovasti haluavat nauttia Jämsän seudusta - ihan Tosi-Hervottomasti tai sitten vähän vähemmän. Kilpailuohjeita täsmennellään joiltain osin vielä ennen kisaa. Myös muuta matskua, varsinkin pisimpään rataan liittyen on tulossa.

12.10 Kilpailukutsu on tuossa yllä jos sitä ei ole vielä huomannut. Tarkennuksena. Yhteislähtö tapahtuu kello 10.00. Tämä tarkennetaan kilpailuohjeissa kisaviikolla. Kilpailun saa ja jopa kannattaa juosta parin kanssa - yhteistyö on sallittua. Erillistä parisarjaa ei ole, eli ilmoittautukaa vain samalle radalle niin voitte suunnistaa yhdessä. Tämän mahdollistaa myös se, että tänä vuonna hajonta on perinteistä Hervoton-henkeä, eli vain fyysinen.

 

26.9 Juomarasteilla on muuten tarjolla vettä (kaikki juomapisteet)  ja mustikkakeittoa (vain Tosi-Hervoton). Omia juomalaitesysteemejä kannattanee silti ottaa mukaan..

14.9 Kilpailukutsu on niin sanotusti työn alla ja ilmestyy tässä ennen viikonlopun SM-kisareissua, kunhan vain viimeiset viilaukset aiheesta saadaan tehtyä..

30.8. Kartanpiirto valmistui tänään, pitkällä radalla käytetään 6-7 eri karttaa..vanhimman kartan (jostain 70/80-luvulta) digitointi suoritettiin noin kahdessa tunnissa ja siitä tuli muuten aika hyvä. Luonnollisesti kartta jätetään muuten päivittämättä, eli luvassa on mm. käyräsuunnistusta..

Lisäksi kilpailua varten on piirretty omalla "Hervoton" -formaatilla yksi kokonaan uusi kartta, jota pääsevät käyttämään vain Tosi-Hervotonta kiertämään lähtevät. Tosi-Hervoton on viivaa pitkin noin 19km pitkä, Aika-Hervoton on noin 12-14 kilometriä ja tarjottakoon vielä Mini-Hervoton, joka on sellaiset 7-8 kilometriä. Tällä kertaa varsinkin Tosi-Hervottomalla palataan perinteiseen Hervoton-Suunnistuksen ajatukseen, eli kilpailussa painotetaan vahvasti myös juoksua ja alusta vaihtelee asvaltin ja puolen metrin paksuisen sammalpeitteen välillä. Suunnistustehtävät ovat myös noin radan puoliväliin asti vähän helpompia - tämän jälkeen testataan, kuka jaksaa suunnistaa väsyneenä. Kaksi lyhyempää rataa tulevat pysymään hieman lähempänä normaalia suunnistusta, mutta teemana on Pitkät rastivälit..

Hervoton-suunnistuksen kilpailukutsu ilmestyy syyskuun alkuviikoilla..

Mainittakoon vielä tuon kilpailua varten tehdyn kartan nimi. Länsi-Jokilaakso.

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal