ALUSTAVAT HERVOTONOHJEET

Ole hereillä myös Hervotonkeskuksessa sillä tärkeää tiedotettavaa voi olla.

 

Kartta

Karttojen mittakaavat vaihtelee. Käyrävälit myös. Kartoissa värejä 1-6/kpl. Muilta paitsi Minihervottomalta löytyy karttaa 1:15 000, joten tarvittaessa varaa matkaasi luuppi tai suurennuslasi.

 

Matkat:

Ei ainakaan alle 15km – 17,4km

Likimain 10km – 11,3km

Palttiarallaa 5 km – 6,4km

Lasten Minihervoton 2km

 

Lähtö

Kaikille sarjoille yhteislähtö klo 11. Ole ajoissa lähtöpaikalla (klo 10.52). Lähtö löytyy vessojen takamaastosta eli pellolta.

 

Hätänumerot

Virallisen hätänumeron 112 lisäksi Hervotonkartoista (ei Minihervoton) löytyy numerot joista saa apua hädän iskiessä.

 

Maali ja keskeyttäneet

Maali Hervotonkeskuksessa. Aika tulee maalileimauksesta. Keskeyttäneet tulevat maalin kautta tai ilmoittautuvat maalissa. Myös loukkaantumistapauksessa pitää tehdä ilmoitus keskeytyksestä maaliin tai infoon.

 

Kilpailunumerot ja rastimääritteet

Kaikki kilpailijat käyttävät kilpailunumeroa. Kilpailunumerot löytyvät Infon läheisyydestä. Rastimääritteet ovat irralliset ja jaetaan lähtöpaikalla.

 

Emit-kortin tarkistus ja sisäänluku

Tarkista emit -korttisi toimivuus mallirastin tarkistusleimasimella.

Käy Infossa lukemassa kilpailukorttisi tiedot tulospalveluun saavuttuasi Hervotonkeskukseen. Huomioithan että tämä vaihe tulee ottamaan aikaa joten olethan ajoissa.

Nollaa emittisi ennen lähtöä.

Mallirasti löytyy valotolpan luota Hervotonkeskuksessa.

 

 

Rastit

Rasteilla on normisetti. Tarkista koodi.

 

Huoltorastit

Ei ainakaan alle 15km – 1. tankkauspiste 4,4km, omatoimihuolto 9,6km, 3. tankkauspiste 14,4km.

(miehittämättömältä omatoimihuoltopisteeltä löytyy ilmalämpöistä vettä ja urheilujuomaa sekä järjestäjä kuljettaa sinne tarvittaessa suunnistajien omia eväitä. Omat eväät tulee jättää valotolpan luona olevaan laatikkoon, mieluiten ennen lähtöä.)

Likimain 10km – 1. tankkauspiste 4,4km, 2. tankkauspiste 8,4km

Palttiarallaa 5km – tankkauspiste 3,8km

Minihervoton 2km – tankkauspiste 1,3km

Tankkauspisteiltä löytyy lämpimähköä mehua, ilmalämpöistä vettä ja syötävää (suolakurkkua, leipäpaloja, pähkinöitä, rusinoita ja mahdollisesti myös muuta ekstraevästä, Minihervottoman tankkauspisteellä varmuudella myös keksejä.)

 

Erityishuomioita

Viivasuunnistus näkyy kartassa yhtenäisenä punaisena viivana. Tämä tarkoittaa sitä että sinun tulee suunnistaa viivan mukaista reittiä (maastoon viivaa ei ole siis merkattu mitenkään) ja leimata matkalla vastaantulevat rastit. Mahdollisesti puuttuvista rasteista tulee aikasakkoa 4min/rasti. Rastien lukumäärän tietää vain ratamestaajat tässä vaiheessa. Hervotonkeskuksesta löytyy mallikartta aiheesta.

Teiden ylityksissä ei ole valvontaa joten suunnistajan on itse huolehdittava turvallisesta tien ylityksistä.

 

Kielletyt alueet

Merkitty punaisella viivoituksella karttoihin. Radan loppupuolella (kaksi pisintä matkaa) kielletyn alueen läpi kulkevaa tietä ei saa kulkea, muissa kohdissa teitä saa käyttää.

 

Pukeutuminen ja pesu

Pukeutuminen löytyy piharakennuksesta. Oma pukeutumistila sekä miehille että naisille.

Pesupaikka, peräkärry- ja savusauna sekä palju ovat päärakennuksen vieressä ja takana. Saunat, palju ja pesupaikka ovat yhteiskäytössä. Uimapuku ja –housut sallittu. Suosittelemme crocsien tms. läppösten mukaan ottamista. Pesullakäynti sekä jalkojen huuhtominen välttämätöntä ennen saunoihin ja paljuun menoa. Peräkärrysaunassa myös mahdollisuus peseytyä niin pitkään kun vettä riittää. Naiset voivat käyttää pesupaikkana myös talon sisäsaunaa kunhan lapset ovat ehtineet alta pois. Lapset toki saavat käyttää myös ulkotiloja.

Lapsilla mahdollisuus pukeutua ja peseytyä talon sisällä. Sisäänkäynti talon vasemmalta puolelta, kengät jätettävä eteiseen.

Muista kuiva pipo paljuilua varten!

 

WC:t

WC:t löytyy lähtöpaikan läheisyydestä.

 

Info

Info sijaitsee Hervotonkeskuksessa.

 

Ravintola Hervotonkeskuksessa

Tarjolla juotavaa ja purtavaa.

 

Ensiapu

Ensiapu Hervotonkeskuksessa. Huoltorasteilta puhelinyhteys Ensiapuun.

 

Palkinnot

Jokaisen radan nopein mies ja nopein nainen palkitaan. Jokaiselle maistuva osanottopalkinto maalissa. Minihervottomassa jokainen lapsi palkitaan. Myös arvontapalkintoja . Tarkista suorituksen jälkeen Infosta oliko onni myötä myös arvonnassa.

HUOM

Kannattaa huomioida sääolosuhteet ja pukeutua sään vaatimalla tavalla. Vaikka syksy on ollut kostea, ratamestaaja ei suosittele ottamaan mukaan kumivenettä mutta kumisukat ovat reissun hittituote.

 

Hervottoman mukavaa loppusyksyn suunnistusta!!!

 


 

JRV:N KANSSA YHTEISTYÖSSÄ:

 


 


 

 


JÄMSÄ

Powered By Drupal