TULOSPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖ

KUNTORASTEILLA 2019

1         Kokoonpano

PC tarvikkeineen, EMIT lukijaleimasin (250), Online-tarvikkeet (online-leimasin, online-lähetin (ZS-10), online-vastaanotin (ZU-10)) (sekä BT-lämpökirjoitin). Jos lainaat yksittäisen tavaran, varmista että muut eivät tarvitse konetta tulospalveluun ja kirjaa varaston listaan, mitä olet vienyt.
2         Kokoaminen

  1. Varmista ennen tapahtumaa, että PC:n, online-lähettimen ja BT-lämpökirjoittimen akut ovat ladattuna täyteen. Kullekin laitteella on oma laturinsa. Täyteen ladattuna online-lähettimen Charge-valo on vihreä.

  2. Kytke EMIT lukijaleimasin PC:n vasemmanpuoleiseen USB-porttiin COM8 Lukija, kuten kuvassa. Kytke online-vastaanotin PC:n oikeanpuoleiseen USB-porttiin COM7 Lähtö, kuten kuvassa. (kun irroitat älä vedä antenniliittimestä!). Kytke hiiri kuvan osoittamaan USB-porttiin Hiiri ja näppäimistö oikean alareunan USB-porttiin Näppis. Tällä hetkellä PC:n oman näppäimistön m-kirjain ei toimi.

  3. Avaa PC:n näyttö nostamalla kansi ylös ja laita virta päälle oikean yläkulman virtapainikkeesta

  4. Kytke online-lähettimeen virta; sivussa oleva valitsin asentoon ON (tapahtuman jälkeen muista laittaa valitsin asentoon OFF!) Yhteys on kunnossa, kun online-lähettimen vihreä Power-valo vilkkuu ja vihreä Status-valo palaa jatkuvasti. Lähetinosan ja laturin voi pitää jatkuvasti kuljetuslaatikossa.

  5. (Laita BT-lämpökirjoitin päälle painamalla pari sekuntia oikean puoleisimmasta nappulasta.)

3         Käyttö

  1. Varmista, että EResults Lite ja Z.IN -ohjelmat ovat käynnistyneet. Ohjelmat saa käynnistettyä uudelleen työpöydän vasemman alakulman painikkeista.

  2. Todenna online-yhteys online-leimaamalla esim. omalla EMIT-kortilla. Varmista, että Z.IN ohjelmaan tulostuu rivi. Voit käynnistää ohjelman uudelleen, jos haluat poistaa testileimauksen. Suunnistaja leimaa itsensä lähdössä kyseiseen online-leimasimeen ja sen jälkeen normaalisti 0-leimasimella radalle. Näkymän päivittyminen kestää 0-5 sekuntia.

3.1       Ratojen koodaus etukäteen

  

3.2       Suunnistajien lukeminen maaliin


4         Tulosten toimitus

Tarkista, että kaikki nimet, ajat yms. ovat oikein. Järjestäjien tehtävä on varmistua näistä, myöhemmin korjaaminen on aikaa vievää hommaa. Ylläpito laittaa tulokset, väliajat, graafit ja OGraph-väliajat nettiin sekä lähettää tulokset Jämsän Seutuun. Lähetä EResults Liten (.json)-tiedosto Z.IN-painikkeella Lähetä tulokset. Saat hetken päästä 'Tulokset lähetetty!' -varmistuksen lähetyksen onnistumisesta. Ellei varmistusta tule, on tulosten lähettäminen epäonnistunut. Käytä tällöin muuta yhteyttä (puhelin, WLAN, yms.) tai siirrä tulokset muistitikulla koneelle, jossa yhteys toimii ja lähetä tulostiedosto sähköpostilla osoitteeseen yllapito@jrv.fi.5         Ongelmatilanteita:

PC ei käynnisty

Tarkista, että akussa on virtaa. Jos virtaa ei saada voidaan toimia pelkän MTR-kirjoittimen varassa, jonka muisti voidaan lukea jälkikäteen. Kirjaa suunnistajat käsin paperilla ja kynällä.

Ohjelma ei lue EMIT-kortteja:

Jos sama EMIT-kortti pitää lukea heti uudelleen täytyy lukija resetoida ensin valitsemalla Asetukset → Resetoi lukija (tai käyttää toista EMIT-korttia lukijaleimasimessa).

Muussa tapauksessa toimi tässä järjestyksessä:

1. Irroita lukijaleimasin ja kytke se uudelleen takaisin.

2. Ellei ongelma korjaantunut, niin sulje ja käynnistä EResults Lite uudelleen.

3. Ellei ongelma korjaantunut, niin tarkista EResults Litestä Asetukset -> Lukijatyyppi Emit 250-lukija ja COM8.

EResults Lite kaatuu tai antaa virheen

Käynnistä EResults Lite uudelleen. Valitse Tiedosto → Avaa kilpailu ja valitse tulostiedosto.

Z.IN-ohjelman näyttö on tyhjä/ei päivity

Varmista, että EResults Liten .json on tallennettu työpöydälle. Uudelleenkäynnistä online-lähetin, irroita ja kytke uudelleen online-vastaanotin. Varmista että online-vastaanottimen portti on COM7 ja että online-lähettimen vihreä Power-valo vilkkuu ja vihreä Status-valo palaa jatkuvasti.

Nettiyhteys ei toimi

PC:ssä on sisäinen 3G-modeemi ja mobiililaajakaista, jonka pitäisi olla päällä jatkuvasti. Varmista työpöydän oikean alakulman yhteyskuvakkeesta, että kyseinen yhteys on tilassa Yhdistetty.JRV ylläpito
Ongelmatilanteissa joita itse ei pysty selvittämään kannattaa katsoa onko rasteilla joku, joka tietäisi asiasta.
Tuomas Hjelt 0408693241, Mikko Peltonen 0407780497, Jani Sompi 0405785037