Kilpailuohjeet

KILPAILU JA TAPAHTUMAOHJEET

Tapahtumapaikka:
Toijalanranta 6, Jämsänkoski

Ajo-ohje:
Jämsänkosken Nesteen liikenneympyrästä länteen kohti Mänttää, n.500 m. Seuraavasta liikenneympyrästä oikealle, Riihijärventietä kohti Hopsua n. 1,4km. Vastassa ohjaus P-paikalle, joka sijaitsee Riihijärven tien varrella. Seuraa opastusta. P-alueelta opastus kilpailukansliaan

Kilpailukanslia:
Toijalanranta 6, rantasauna

ilmoittautuminen

Nettisivujen kautta, maksu paikan päällä

Jälki-ilmoittautuminen ja osanoton varmistaminen
Kilpailukanslia aukeaa klo 12.00 kilpailupaikalla. Osallistuminen on varmistettava viimeistään 30 minuuttia ennen starttia. Jälki-ilmoittautuminen loppuu klo 13.30. Jälki-ilmoittautuminen +5 euroa.

Pukutilat:

Olemme varanneet naisille rantasaunan pukuhuoneen sekä tarvittaessa telttapukuhuoneen. Miesten varusteiden vaihto ja -säilytys tapahtuu teltassa.

WC:

Rantasaunalta löytyy naisten ja miesten kompostikäymälä

Sarjat ja matkat:

Myl (miehet yleinen kilpasarja) – 8km – 2 kierrosta (15 euroa)

Nyl (naiset yleinen kilpasarja) – 8 km – 2 kierrosta (15 euroa)

P -16v.  – 4km – 1 kierros (10 euroa)

T -16v. – 4km – 1 kierros (10 euroa)

P -12v. – 2km – 1 kierros (10 euroa)

T -12v. – 2km – 1 kierros (10 euroa)

Kuntosarja M – 4km – 1 kierrosta (15 euroa)

Kuntosarja N – 4km – 1 kierrosta (15 euroa)

Lapset alle 8v. – 400m (ilmainen ilmoittautuminen paikan päällä 13.00)

Maksut suoritetaan tapahtumapaikalla.

Huom! 4km reitin tarkka mitta on 4,25 km ja 2km reitin 2,25km

Kilpailunumerot:
Kaikki osallistujat saavat osanottomaksuaa vastaan kilpailukansliasta kilpailunumeron sekä vaatteiden säilytyspussin.

LÄHTÖPAIKKA:
Lähtö rantasaunalla, maali Toijalanrantaan johtavalla tiellä

Yhteislähtö:
Kilpalijat ryhmittäytyvät lähtöviivan taakse siten, että aikuisten kilpasarjat järjestyvät eturiviviin, lapset ja kuntosarja heidän taakseen. Sauvakävelysarjan lähtö tapahtuu klo 13.00 ja Juoksijoiden Lähtö klo 14.00 lähtölaukauksen kajahtaessa.

Reitti 4km (tarkka 4,25km)

Reittikartat nähtävillä infotaululla. Reitti kulkee kauniissa kangasmaastossa hiekkapolkuja pitkin. Reitillä kovapohjaista polkua, pehmeää hiekkaa, juurakkoa sekä muutama nousu ja vauhdikas lasku. Suosittelemme maastojuoksukenkiä, mutta lenkkareillakin pärjää. 4 km reitti kulkee rantasaunalta kohti likopohjaa. Reitti merkattu maalimerkeillä, nuolilla ja nauhaopasteilla. Reitin varrella myös järjestäjien oppaita ohjaamassa oikeaan suuntaan.

T/P 16- juoksee yhden kierroksen (4,25km)

Yleinen kilpasarja ja kuntosarja juoksee 2 kierrosta 4km reitillä  (tarkka 8,5km)

Reitti 2 km (-12 vuotiaat)
Reittikartta nähtävillä infotaululla. Reitti myötäilee pidempää reittiä ja ensimmäisen ison nousun ja laskun jälkeen (n.800m) jälkeen kääntyy jyrkästi vasempaan ja yhtyy taas 200 m:n jälkeen pidempään reittiin. Paikalla järjestäjien oppaita ja ohjaajia. Reitti merkattu nuolin ja nauhoin.

Reitti 400m (-8v lapset)

Saunan ympäristössä, ei ennakkoilmoittautumista, ilmoittautuminen paikan päällä.

Huomioitavia asioita reitillä:
Lähtö tapahtuu saunan takaa hiekkatietä n.100m, jonka jälkeen 90 asteen kääntyminen oikealle kohti rantaa. Polku alkaa n. 200m lähdöstä. Polulla juurakoita ja pehmeää hiekkaa. 300 metrin juoksun jälkeen alkaa pitkä hivuttava nousu, jonka jälkeen 12 vuotiaat kääntyvät jyrkästi vasempaan ja aikuiset sekä 16-vuotiaat laskettelevat kohti Likopohjaa yli kilometrin loivaa myötäistä. 1,5 km:n kohdalla alkavat nousut koettelevat hapenottoa, jonka jälkeen tasaista ja myötämäkeä maalialueelle. Alle 12-vuotiaiden reitti yhdistyy aikuisten reittiin n. 800 m ennen maalia.

JOKAISEN KILPAILIJAN ON NOUDATETTAVA REITTIMERKINTÖJÄ JA JÄRJESTÄJIEN MÄÄRÄYKSIÄ. REITILLÄ OIKAISEMINEN VOI JOHTAA HYLKÄYKSEEN.

MAALI:

Maali on Toijalanrantaan johtavalla tiellä, jossa järjestäjät ohjaavat maaliintulijat tulojärjestyksen mukaan jonoon. Maalissa numerolaput jätetään järjestäjille.

Huoltopisteet:
Saunalla mehua, vettä ja WC

Keskeyttäminen:
Jos joudut keskeyttämään juoksun, niin ilmoittaudu järjestäjille.

Onnettomuus ja ensiapu:

Jos sinulle tai kaverille tapahtuu onnettomuus, niin auta ja pyydä apua järjestäjiltä tai muilta juoksijoilta, joilla velvollisuus auttaa. llmoita onnettomuudesta järjestäjille. SPR-ryhmä päivystää rantasaunalla.

Kilpailun jälkeen:

Kilpailun päätteeksi sinulla on mahdollisuus nauttia virvoketta ja ottaa kunnon löylyt rantasaunassa.Peseytyminen tapahtuu Kankariveden suloisissa aalloissa. Löydät  varustepussisi pukuhuonetiloista, jossa voit vaihtaa kuivat vaatteet päällesi. Kioskista voit ostaa palauttavaa evästä.

Palkintojenjako:

Palkintojen jako suoritetaan rantasaunan edustalla n. klo 15.00 jälkeen.

Arvontapalkinnot:

Kaikki osallistuneet osallistuvat tuotepalkintojen arvontaan. Arvalla voittaneiden lista julkaistaan kisakansliassa tai infotaululla kisan jälkeen. Tarkista oletko voittanut arvonnassa. Palkintoja ei postiteta jälkikäteen.

Kilpailun jyry:
Jyry kokoontuu tarvittaessa, jos kilpailussa on tapahtunut esim. vilppiä tai epäurheilijamaista käyöstä. Jyryllä valta päättää kilpailusuorituksen hylkäämisestä.

Vakuutukset:

Osallistujat juoksevat omalla vastuullaan ja vastaavat itse tapaturmavakuutuksista.

Yhteystiedot

Toijalanrannan asukasyhdistys
toijalanranta@gmail.com