Kilpailunjohtajan kuulumiset

JRV haki muutama vuosi sitten SM-yö kilpailua ja Joonas Nurminen lupautui omien sanojensa mukaan “heikolla hetkellä“ kilpailunjohtajaksi, sillä oli juuri saanut tunnustusta seuratyöstä. 44-vuotias ”nuorimies” Jämsästä on jo pitkään ollut mukana Jämsän Retki-Veikkojen seuratoiminnassa ja kilpailee suunnistuksen lisäksi polkujuoksussa. Seuraintoa JRV:stä löytyy muutenkin, sillä talkoolaisia on tällä hetkellä jo 140 ja kaikkiin vastuutehtäviinkin on saatu juuri oikeat ihmiset. Heti alussa päätettiin että Retki-Veikoista kukaan ei kilpaile, vaan kovakuntoisia nuoria, joita meiltä löytyy yllinkyllin käytetään esimerkiksi ratojen testijuoksuun, sekä muihin järjestelytehtäviin. Joonas kiteyttää että meillä on timanttinen tiimi tekemässä SM-yö kilpailusta ikimuistoinen.

Suunnittelut aloitettiin tekemällä yhteistyösopimus Himos Lomien kanssa, sillä kilpailukeskus ja maasto valittiin Himokselle. JRV:llä jäi käyttämättä aivan upea maasto, kun  2013 pidetty Jämsä Jukola jouduttiin siirtämään Himokselta Myllymäelle. Joonaksen mukaan Himoksella on Keski-Suomen hienoin ja ainutlaatuisin kallioalue, joka haastaa varmasti kokeneetkin kilpailijat

Myös Himoksen alueen infra on ihanteellinen suurille kilpailuille. Alueella järjestetään kesäisin suuria festivaaleja, joten kilpailukeskus kestää suuremmankin kilpailijamäärän, yleisön ja kannustusjoukot. Joonas kertoo alusta lähtien olleen tavoitteena rikkoa 1500 kilpailijan raja. Jämsä sijaitsee Suomessa keskeisellä paikalla, jonne on lyhyt matka tulla mistä päin tahansa. Kaikille voidaan myös tarjota kilpailukeskuksen ytimestä majoitusta ja ruokailupaikat ovat lähellä. Majoitukset ovat todella edullisia mm. 6 hh mökki maksaa viikonlopulta 90 €, joten kannattaa olla näiden suhteen nopea. Majoitukset voi varata www.jrv.fi/sm2019 sivujen kautta. Himos Lomien lisäksi pääyhteistyökumppaneita ovat Jämsän kaupunki, Gradia Jämsä ja Lumonite. Muutamien yhteistyökumppanien kanssa on vielä neuvottelut kesken.

Järjestelyt ovat Joonaksen mukaan menneet aikataulun mukaan. Eikä perheenisä vielä ole, viettänyt unettomia öitä. Kuitenkin hän voi jo kokemuksesta sanoa, että mitä lähemmäksi kilpailuja mennään, sitä kiireellisemmäksi aika muuttuu.

Joonas on itsekin ollut kilpailijana useammassa SM-yö kilpailussa, joten kokemusta löytyy ja Top 3 kilpailunjohtajan vinkit Paljakan kallioitten syksyllä selättämiseen ovat:

  • Tarkkaa suunnistusta alusta loppuun, haaveilulle ei ole tilaa
  • Maasto mahdollistaa hyvän vauhdin pidon, mutta uskalla jarruttaa ennen rasteja
  • Sujuvuutta kannattaa etukäteen harjoitella, Paljakka antaa paljon mutta myös ottaa.

Kisasivuillemme kannattaa mennä jo fiilistelemään maastokuvia ja varaamaan huippuedullista majoitusta. Jämsän Retki-Veikot lupaavat järjestää kaikille SM-kisojen arvoiset kilpailut, ratojen, maaston ja puitteiden puolesta. Joonas toivottaa kaikki tervetulleiksi kilpailemaan syksyllä SM-mitaleista tai kannustamaan kilpailijoita.

Kirjoittaja
Hilla Pitkänen
SM-Yö 2019 tiedottaja