SM-Yö 2019 Jämsän Himoksella – ratamestareiden talviset kuulumiset

Noin seitsemän kuukauden päästä suunnistetaan Himoksella SM-yö -kilpailu. Metsässä on juuri nyt rauhallista, mutta kisajärjestelyt etenevät. Ratamestareilla suunnitelmat alkavat olla valmiit. Hyvältä näyttää, ainakin jos toivoo vaativaa kilpailua!

Himos on varmasti kaikille ysitietä Jämsän ohi ajaneille tuttu paikka. 150 metrin korkeuserolla se on maisemasta helppo erottaa. Ratasuunnitteluun Himos tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet. Lähtöjen ja maalin sijoittamisella pystytään paikkakunnan suurimmalla mäellä tarjoamaan kaikille sarjoille sopivat SM-kilpailun tasoiset radat.

Fyysisiä ominaisuuksia tullaan varmasti riittävästi testaamaan. On huikeaa jyrkähköä rinnettä, joka haastaa sekä ylös- että alaspäin mennessä. On myös laakeampaa salaraskasta maastoa, jossa loivien rinteiden pitkä suopursu- ja kanervakasvillisuus edellyttävät reipasta polven nousua. Nautintoa lisää alueen metsiin verrattuna poikkeuksellisen hyvä kulkukelpoisuus. Metsät ovatkin pääosin karuja kalliomännikköjä tai rehevämpiä varttuneita rinnesekametsiä.

Vaativuudessaan SM-yö 2019 tulee olemaan monista aiemmista kilpailuista poikkeava. Polkuja ja muita selkeitä maastokohteita on pääosassa kilpailualuetta erittäin vähän. Tarkkaa suunnistustaitoa vaativaa maastoa vastaavasti hyvin paljon. Huolettomia puolivaloilla vedettäviä osuuksia ei tulla tarjoamaan!

Ensimmäiset rastiväliviivat ratamestarit suunnittelivat vanhalle Himoksen kartalle jo viime syksynä. Silloin ne myös suunnistettiin koejuoksuina seuran oman väen voimin ja saatiin hyvää vahvistusta arvioille maaston vauhdikkuudesta. Jouluksi sai Timo Joensuu valmiiksi kilpailualueen maastokartoituksen. Tämän jälkeen on ratasuunnitelmat viety valmiimmiksi ja nyt ne ovat ensi kesänä tehtäviä tarkistuksia vaille valmiit. Ratamestarit aina toivovat käyttöönsä maastoa ja karttaa, jotka mahdollistaisivat kilpailuun kaikille sarjoille hyvät radat ja fyysistä haastetta. Nyt sellaiset on tarjolla. Kannattaa ensi syyskuussa tulla kokemaan ne itse!

Lisäksi kannattaa huomioida SM-yökilpailun hullun halpa majoitus Himokselta. Perusmökki pe-su 6 hengelle tarjoillaan vain 90€. Kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin http://www.jrv.fi/sm2019/ennakot/majoitus/

Talvisin terveisin Jorma Jussila ja Panu Kärkkäinen, SM-yö 2019 ratamestarit