• Facebook
  • Instagram

Uskalla kokeilla!

Etsitkö kivaa liikunnallista harrastusta? 

Tarvitsetko varmuutta liikkumiseen vieraassa metsässä?

Kaipaatko uusia iloisia tuttavia? 

Haluaisitko perheesi kanssa löytää mukavaa yhteistä tekemistä?

Suunnistaminen voi olla sinun juttusi!

Suunnistaminen on helppo aloittaa sinun tasoltasi, mietitpä sitten omaa kuntoasi tai suunnistustaitojasi. Kuntorasteilla on tarjolla eri pituisia ja vaikeustason ratoja, joten ilman kokemustakin voi lähteä kokeilemaan.

Tullessasi suunnistuspaikalla kysy kartanmyyntipisteestä tai keneltä tahansa "Jämsän retki-veikko"-asuiselta apua kuinka toimia rastipaikalla. Haluamme auttaa sinut alkuun. Järjestämme myös suunnistuskouluja aikuisille, jossa voit halutessasi "opiskella" käytännönläheisesti suunnistuksen perusteet.

Tarina siitä, kuinka suunnistaminen voi viedä mukanaan

"Olin jo monen vuoden ajan miettinyt, että pitäisi käydä kokeilemassa suunnistamista. Jämsän Seutu -lehdestä tuli katsottua, että taas on suunnistus-torstai, mutta monena kertana homma jäi vain aikeeksi. Enhän edes oikein tiennyt kuinka rasteilla piti toimia.

 

Metsässä liikkuminen tuntui vielä kaksi vuotta sitten hyvin vieraalta ajatukselta, jopa pelottavalta. Tietä ajaessa näki ainoastaan tien vieressä olevan tiheän metsän, mutta ei sen takana aukeavia upeita jämsäläisiä metsämaisemia. Viimeisimmät suunnistuskokemukset löytyivät kouluajoilta, eivätkä nekään kovin innostavia.

Vuoden 2011 syksyllä työantaja järjesti tykypäivän Vierumäellä ja ohjelmaan kuului myös suunnistamista. Nyt kun pääsin vihdoin kokeilemaan, syntyi lopullinen innostus. Keväällä 2012 omat lapset, silloin 8 v. ja 11 v., halusivat myös lähteä kokeilemaan suunnistamista. Ei siis ollut mitään syytä, miksen itsekin lähtisi. Suuntasimme metsäoppilaitokselle, jossa järjestettiin kauden toiset kuntorastit.

Omalla kohdalla säännöllisen liikunnan harrastaminen oli jäänyt vuosi vuodelta aina vain vähäisemmäksi. Ensimmäisellä suunnistuskerralla huomasinkin kuntoni olevan melko pohjalla. Ns. 3H (=helppo alle 3 kilometriä) tarjosi itselleni hyvän aloituksen niin suunnistustaitojen kuin kuntonikin osalta. Olin tuon vajaan 3 kilometrin taipaleen jälkeen aivan poikki.

 

Kesä eteni ja onnistumisten kautta uskalsin pikkuhiljaa valita jo pidemmän matkan ja vaikeamman radan. Kauden viimeisessä suunnistuksessa valitsin itselleni 7V:n (=vajaa 7 kilometriä, vaikea). Olin jäänyt lajiin koukkuun.

Kahdessa vuodessa löysin säännöllisen liikkumisen uudelleen. Erilaiset juoksulenkit ovat tulleet osaksi arkea. Myös orastamassa olleet nilkka- ja polvivaivatkin ovat lihasten vahvistumisen myötä helpottaneet. Joskin liiasta liikkumisesta ja liian vähästä lihashuollosta johtuvat vaivat ovat välillä näyttäytyneet ja pitäneet pois lenkkipoluilta. Olen innostunut jopa marjastamisestakin, asiasta, joka on aiemmin ollut enemmän tai vähemmän pakkopullaa ja torilla hoidettava toimenpide.

 

Voin vain suositella, että lähde kokeilemaan ainakin muutaman kerran. Huomaat, että rasteille on helppo tulla. Jos suunnistaminen tuntuu sinun jutulta, se saattaa viedä sinut positiivisesti mukanaan.

 

Mikä parasta, olen uuden mukavan harrastuksen myötä tutustunut myös uusiin mukaviin ihmisiin."

- Petteri Koskinen

Elonen_tekstilogo_pieni.png
upm_logo3.jpg
noname-logo_orig-300x61.jpg
Suunnistussaatio.png
jamsanseutu.gif
Lumonite (1).png
Sinetti_Sp-logo_slogan_CMYK.png
k-citymarket_logo.png
Thyssenkrupp.png
Maalaishotelli-Morva-logo-tausta-BIG.png
BetoniSampo_vaaka_cmyk.jpg

© 2021 Jämsän Retki-Veikot

Tietosuoja