top of page

Hippo-suunnistuskoulu

Tervetuloa suunnistamaan!

Suunnistuskoulun harjoituksista ja tapahtumista viestitetään MyClub-viestintäpalvelun kautta. Tiedotteet päivittyvät näkyviin myös sivulle www.jrv.fi/juniorit

Hippo -suunnistuskoulun harjoitukset alkavat ti 2.5.2023 klo 18.

Uudet harrastajat ovat myös tervetulleita!

OP Jämsä
Screenshot 2023-03-27 at 21.07.27.png

Toiminta suunnistuskoulun harjoituksissa maastokaudella:

  1. MyClub-sovelluksen kautta voit jo etukäteen ilmoittaa tulevasi harjoitukseen. Näin mekin tiedämme, kuinka moni on tulossa ja tiedämme suunnitella ohjaajaresursseja. Mikäli et ole ilmoittautunut etukäteen, ilmoittaudu paikan päällä keltaliiviselle suunnistuskouluohjaajalle kello 18 mennessä.

  2. Harjoituspaikalla kokoonnutaan seuraviirin läheisyyteen.

  3. Harjoitus koostuu yleensä
    - suunnistusryhmäkohtaisesta yhteisosuudesta esim. pienimmillä leikeistä ja vanhemmilla juoksutekniikasta tms. sekä - suunnistusharjoituksesta. 

  4. Ilmoita keltaliiviselle ohjaajalle, kun lähdet pois harjoituksesta. Tämä on erityisen tärkeää metsässä tehtävien suunnistusharjoitusten yhteydessä.

  5. Harjoitus kestää noin tunnin.

  6. Vanhemmat voivat jäädä seuraamaan harjoitusta ja alle 10-vuotiailla oman huoltajan mukanaolo suunnistusharjoituksessa on suositeltavaa.

Suunnistuskoulun ryhmät maastojaksolla

Salikaudella toimimme kahdessa ryhmässä: kaikki alle 10-vuotiaat: Ketut sekä kaikki yli 10-vuotiaat: Ilvekset.

Oravat (alle 8-vuotiaat) ja Ketut (8-10- vuotiaat)

Perhesuunnistajat ovat löytöretkeilijöitä, jotka harjoittelevat suunnistuksen alkeita leikkien sekä helppojen ja turvallisten taitoharjoitusten kanssa. Matkalla tutustutaan tarpeen vaatiessa myös luonnon ihmeisiin. Tässä ryhmässä lapsen oma huoltaja tai esim. isovanhempi toimii  lapsen apuohjaajana ja turvana harjoituksissa. Näin pääsee samalla oppimaan itsekin suunnistustaitoja. Tavoitteena on, että lapsi oppii vähitellen selviämään itsenäisesti rastireittiradasta. Vasta-aloittaneilla ja alle 10-vuotiailla oma huoltaja on välttämätön. 

Perhesuunnistajat voivat halutessaan kokeilla kilpailemista seuran Juniori-cupissa ja yhteisillä kisaretkillä. Lähes kaikissa kansallisissa kilpailuissa on tarjolla rastireittirata alle kymmenvuotiaille.

 

lasten suunnistuskoulu.jpg
Ilvekset(10 -12 -vuotiaat)

Tässä ikäryhmässä harjoitusten tavoitteena on oppia suunnistamaan ns. suoria suunnistusratoja, joissa kuitenkin turvaudutaan vielä selkeisiin maastonkohteisiin. Myös Valloittajalla huoltaja on hyvä turva harjoituksissa. 

10-12 vuotiaat voivat kokeilla kilpailemista seuran Juniori-cupissa.Tälle ikäryhmälle löytyy myös omat sarjat lähes kaikista kansallisista suunnistuskilpailuista, joten kilpailemaan voi lähteä silloin, kun omat taidot varmistuvat ja kilpaileminen kiinnostaa. Kilpailumuotona 9 ja 10- vuotiailla on ns. rastireitti ja 11-12 vuotiailla ns. tukireitti tai suora suunnistusrata. 

Hirvet (yli 12-14 -vuotiaat)

Tässä ryhmässä kehitetään suunnistustaitoja monipuolisesti tavoitteena oppia suunnistamaan myös enemmän korkeuskäyriä hyödyntäen. Ryhmässä tarjotaan mahdollisuus sekä suunnistuksen harrastamisen että tavoiteellisempaan harjoitteluun ja kilpailemiseen. Myös leiritoimintaa on tarjolla useamman kerran vuodessa. Jos olet yli 12-vuotias, mutta vasta aloittamassa suunnistusta, voit halutessasi osallistua myös 10 -12 -vuotiaiden ryhmän harjoituksiin.

 

bottom of page