Taitoryhmä

Nuorten Jukola.jpg

Nuorten Taitoryhmä 13-16 vuotiaat

Taitoryhmä on nuorten 13-16 vuotiaiden valmennusryhmä. Valmennusryhmään kuuluva nuori haluaa kilpailla ja opetella harjoittelemaan säännöllisesti. Nuori voi olla kansalliselle tai kansainväliselle huipulle tavoitteellisesti pyrkivä tai suunnistusta aktiivisesti harrastava nuori.

Tavoitteet

Nuorten valmennusryhmän toiminnan tavoitteena on kannustaa nuoria urheilulliseen elämäntapaan ja tarjota ympärivuotinen mahdollisuus harjoitella laadukkaasti ja tavoitteellisesti. Toiminnalla tuetaan sellaista kulttuuria, jossa nuorilla on tavoitteena kansallisella ja kansainvälisellä tasolla menestyminen. 

Toiminnan periaatteet

Toiminnan perustana on oman ryhmän harjoittelu. Ryhmän harjoittelu ja taidollinen valmennus toteutetaan seuran järjestämillä leireillä ja kotileiripäivillä. Nuoria kannustetaan asettamaan suunnistajan polulla kehittymiselle omat tavoitteensa, on kyse sitten vähän kilpailevasta tai nuorten ja aikuisten huipulle haluavasta nuoresta. Ryhmän muodostamisessa ja ryhmähengen luomisessa otetaan huomioon yksilöiden eriaikainen kehittyminen ja halu sitoutua säännölliseen ja tavoitteelliseen harjoitteluun. Osa leireistä ja kilpailumatkoista nuoret toimivat yhdessä Kilpavalmennusryhmän kanssa. 

 

Valmennustoiminta

Valmennusryhmän toimintaa koordinoi ja valmentaa päävalmentaja. Valmentaja suunnittelee harjoitukset ja valmentaa nuoria suunnistustaidon kehittymiseen. Valmennusryhmässä on mukana apuvalmentajia, jotka tukevat ja auttavat valmennustoiminnassa päävalmentajaa ja nuoria. Valmentajien tehtävässä tärkeätä on myös positiivisen ja kannustavan ilmapiirin luominen sekä urheilijaksi kasvamisen tukeminen. Valmentajat seuraavat nuorten kehittymistä kilpailuissa, harjoituksissa ja leireillä.

 

Ryhmään haetaan syksyllä ja Taitoryhmään otetaan mukaan 15 nuorta. Taitoryhmän omavastuu on 250 €, joka sisältää leirit ja valmennuksen.

Nuorten Taitoryhmä, vuosi 2022

Tytöt

Elli Taini

Riikka Peltonen

Enni Laivanen

Ella Nyholm

Heidi Salonen

Annika Hahl

Emilia Anttila

Pojat

Samuli Karjalainen

Aapo Virkajärvi

Kalle Seppälä

Jonne Nurminen

Pyry Majaharju

Aapo Kuronen

Valmennus

Päävalmentaja: Mia Taini

 

Apuvalmentaja: Tommi Kuronen, Juha Taini, Markku Laivanen ja Mikaela Karjalainen

Taustatiimi: Joonas Nurminen

Leirikalenteri 2022

  • 19.-21.11.2021 Kauden aloitusleiri, Peurunka

  • 11.12.2021 Kotileiripäivä, Jämsä 

  • 2.1.2022 Leiripäivä

  • 4.-6.2.2022 Talvileiri Vierumäen Urheiluopisto, yhdessä Kilparyhmän kanssa

  • 12. tai 13.3.2022 Leiripäivä

  • 14.-18.4.2022 Seuran kevätleiri, Kaarina 
     

Kotileireillä ryhmälle varataan Jämsästä kokoontumispaikka, josta harjoitukset koordinoidaan ja käydään yhdessä läpi. Majoittuminen tapahtuu kotona tai seurakavereiden luona.

Ryhmän leirit ja harjoitukset ovat avoimia myös seuran muille suunnistajille eli ne nuoret (ja vanhat), jotka eivät tällä hetkellä halua satsata kilpasuunnistajamaiseen harjoitteluun, voivat edelleen osallistua seuran viikkoharjoituksiin sekä lähes kaikille leireille oman innostuksensa mukaan. He maksavat leireistä erikseen leirikohtaisen maksun.