top of page

Valmennus

Halikko2.jpg
Jämsän Retki-Veikot

JRV on menestynyt vuosien saatossa SM-, MM- ja EM- kilpailuissa. Kaudella 2021 seuran suunnistajat saavuttivat eri ikäluokissa 21 SM-mitalia, joista 9 kultaa, 6 hopeaa, 6 pronssia ja 23 plakettisijaa. JRV oli kaudella 2021 kesäsuunnistuksessa SM-tilaston 4.

 

Vuonna 2021 JRV:n naisten joukkue saavutti Venlojen Viestissä 19. sijan. Seura on voittanut Nuorten Jukolan viestin vuosina 2021 ja 2019. Kaudella 2021 seuran nuori suunnistaja Aarni Ronkainen voitti 18-vuotiaiden Euroopan mestaruuden pitkältä matkalta.

Halikko-Viestissä saavutettiin kaudella 2021 viides sija, joka kertoo seuran valmennustoiminnan laajuudesta. 

JRV:n valmennustoiminta

Jämsän Retki-Veikot valmentaa, kasvattaa ja tukee urheilevia nuoria ja aikuisia urheilijoina kuin ihmisinäkin. Kasvatamme nuoria urheilevaan elämäntapaan ja etsimään omien kykyjensä rajoja ja tuemme huipputason aikuisia tavoittelemaan suunnistuksessa lajin kansainvälistä kärkeä.

JRV järjestää valmennustoiminnassa harjoituksia, leirejä ja kilpailumatkoja ympärivuotisesti, iän ja tason mukaan. Jokainen saa harjoitella kohti omaa tavoitettaan omista lähtökohdistaan. Tarkoitus on luoda mahdollisuudet kehittyä niin henkilökohtaisesti kuin joukkueenakin naisten ja miesten sarjoissa sekä nuorissa.

JRV:n valmennustoiminnassa on kaksi eri valmennusryhmää: 

  • Taitoryhmä 13-16 vuotiaille ja

  • Kilpavalmennusryhmä H/D18-21 sarjalaisille

Taitoryhmä

Taitoryhmä on alle 16 vuotiaille, jotka panostavat kilpailuihin ja harjoittelevat suunnitelmallisesti. Valmennusryhmän toimintaa koordinoi ja valmentaa päävalmentana Mia Taini. Valmentaja suunnittelee harjoitukset ja valmentaa nuoria suunnistustaidon kehittämiseen. Valmennusryhmän koko max. 15 urheilijaa. Ryhmän harjoittelu ja taidollinen valmennus toteutetaan seuran järjestämillä leireillä ja kotileiripäivillä, jossa valmentaja panostaa ja koordinoi taitoharjoitukset. Leirit ja leiripäivät järjestetään pääsääntöisesti Jämsässä ja lähialueilla.

Tarkempaa tietoa löytyy Taitoryhmän sivuilta

Kilpavalmennusryhmä

Kilpavalmennusryhmä on H/D18-21 sarjalaisille. Ryhmän tavoitteena on luoda pohjaa urheilijoille pääsarjatasolle, viesteihin ja arvokisoihin. Valmennusleirejä suunnitellaan siten, että ne valmistavat urheilijoita katsastus ja arvokisoihin sekä Jukolan- ja Venlojen viestiin. JRV panostaa naisten ja miesten joukkueella Viestiliigaan.

JRV tukee kilpavalmennusryhmän urheilijoita taloudellisesti, jotka harjoittelevat ja kehittyvät tavoitteellisesti. Kilpavalmennusryhmän urheilijat muodostavat JRV:n edustusryhmän. Valmennustoiminnan resurssit ja taloudellinen tuki on painotettu kesäsuunnistukseen. JRV:n toiminnan mukaisesti kaikkia suunnistuksen lajeja voi seurassa harrastaa. 

Tarkempaa tietoa löytyy Kilpavalmennusryhmän sivulta

Tavoitteet:
  • Saada joukkueita SM-viestiin eri ikäryhmissä

  • Saada kilpailukykyiset joukkueet Jukolan ja Venlojen viestiin

  • Tavoitella Venlojen viestissä palkintosijaa

  • Lisätä edelleen kilpailuissa käyvien junioreiden lukumäärää

  • Henkilökohtaisella tasolla saada pääsarjoissa urheilijoita SM-kisojen A-finaaliin sekä nuoria plaketti- ja mitalisijoille

  • Tavoitellaan paikkoja liiton valmennusryhmissä ja saada urheilijoita MM- ja EM-kisoihin

  • Mahdollistetaan valmennuksen ja taloudellisen tuen kautta seuran urheilijoille mitalia MM- ja EM-kisoissa

  • Viestiliigaan osallistuminen useammalla joukkueella miehissä ja naisissa

116593241_4129285567112922_5473063482390
bottom of page